Magazins.RO > Termeni și condiții MAGAZINS

MAGAZINS Marketplace Informatii Generale


Despre MAGAZINS Marketplace

             Pratforma MAGAZINS Marketplace este sistemul prin care partenerii MAGAZINS Marketplace isi afiseaza produsele proprii, alaturi de produsele MAGAZINS. Astfel, clientii pot comanda, simultan, atat produse MAGAZINS.ro, cat si produse din portofoliul partenerilor.


Cum poti deveni partener in platforma MAGAZINS.ro

             Platforma MAGAZINS Martketplace este disponibila in urma aprobarii cererii de inscriere in Marketplace. Partenerii nostri sunt selectati in baza experientei pe care acestia o dobandesc, si a capacitatii de a oferi servicii de calitate clientilor. Astfel, dorim sa ne asiguram ca un procent de >95% din comenzi sunt livrate clientilor, cat si in timp rapid de cateva zile.


Fiecare produs de pe MAGAZINS.ro poarta una din cele doua etichete:

     1.  Produs vandut de MAGAZINS.ro. Produsul este vandut de compania care detine MAGAZINS.ro, GAGET4U SRL, si este insotit de serviciile dezvoltate de MAGAZINS.ro;

     2.  Produs vandut de Partenerul X. Produsul este vandut de Partenerul X, o companie independenta, calificata in sistemul MAGAZINS Markeplace, in urma analizei serviciilor oferite.  Conditiile comerciale, taxele de livrare, politica si taxele de retur, precum si garantiile produselor pot fi diferite pentru fiecare partener. De asemenea, acestea nu sunt aceleasi cu cele care insotesc produsele vandute direct de catre Partener.


Conditiile de colaborare/vanzare prin intermediul platformei MAGAZINS.ro

Partenerul trebuie sa detina o societate cu domeniu de activitate specific, comert online.

Partenerul se asigura, conform cerintelor MAGAZINS Marketplace si a scorului de calitate, sa livreze in procent majoritar comenzile clientilor, si in timp util.

MAGAZINS Marketplace recomanda partenerilor sa isi dezvolte conectarea prin API a stocului, pentru a automatiza disponibilitatea produselor pe site in functie de valabilitatea stocului. Documentatia API este disponibila in contul partenerilor.

MAGAZINS Marketplace isi rezerva dreptul de a limita colaborarea cu Partenerii care nu indeplinesc conditiile de livrare mentionate.

Vanzatorii poduselor din categoria aparate medicale sunt obligati sa aiba avize medicale in scopul comercializarii acestora

Retur Produse

             Partenerii MAGAZINS Marketplace au obligatia legala sa indeplineasca conditia minima de accept a returului produselor in termenul de 14 zile de la livrare. De asemenea, Partenerul se obliga sa efectueze restituirea contravalorii produselor returnate clientilor, urmand a-si recupera comisionul vanzarii din platforma MAGAZINS Marketplace la urmatorul transfer de incasari.


Utilizarea serviciilor MAGAZINS Marketplace de catre Parteneri

             Partenerul declara si garanteaza ca detine toate drepturile, inclusiv drepturile de proprietate intelectuala sau proprietate industriale, certificate de conformitate si autorizari necesare comercializarii produselor pe care le oferteaza prin intermetiul platformei MAGAZINS Markeplace. Partenerul acorda MAGAZINS Marketplace o licenta neexclusiva, pe perioada colaborarii, cu titlu gratuit, pentru folosirea, reproducerea, afisarea, exploatarea in orice alt mod a numelui comercial, marcilor inregistrate si orice continut transmis de partener spre a fi afisat in cadrul platformei si a reclamelor MAGAZINS Marketplace.


Termeni si Conditii MAGAZINS Marketplace cu privire la algoritmul de functionare si afisare a produsor in cadrul platformei, conform Regulamentului European 2019/1150

MAGAZINS Marketplace afiseaza produsele in cadrul categoriilor, subcategoriilor si a rezultatelor in urma efectuarii unei cautari, in ordinea importantei produsului. Importanta produsului este stabilita de cererea si intentia clientului de cumparare. Astfel, produsele pot urca mai mult in afisari, daca acestea au inregistrat mai multe comenzi in perioada recenta. Totodata, disponibilitatea produselor isi are importanta in procent redus. Astfel, produsele cu un stoc ridicat, ce au potential de a fi onorate in urma unor comenzi numeroase de la clienti, vor fi afisate cu prioritate fata de cele ce urmeaza a-si epuiza stocul. Alti factori influenteaza rezultatele afisarii produselor, precum: rata de livrare a comenzilor partenerilor si viteza de livrare a comenzilor partenerilor.

Item added To cart
X